27Jun

Pulpe de rata si suc de mere, ingredientele unei retete savuroase

Postat la 05:38:35 de ioana in:

pulpe de rata cu suc de mereSucul de mere este un ingredient ce poate fi folosit in multe retete delicioase, nu doar in cocktailuri sau dulciuri, ci chiar si in retete cu carne. Noi folosim des suc de mere in retete cu carne de pui, cu carne de porc, insa pana acum nu am folosit sucul de mere in retete cu carne de rata. Asa ca atunci cand am gasit aceasta reteta am zis sa incercam ceva nou si sa renuntam la traditionala reteta cu pulpe de rata pe varza. :) Si bine am facut, pentru ca rezultatul a fost pe masura asteptarilor!

Ingrediente:

  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ceapa rosie tocata mai mare
  • 2 pulpe de rata
  • 100 ml rachiu din mere sau coniac
  • 600 ml suc de mere
  • 300 ml supa de pui
  • 2 linguri cimbru proaspat tocat
  • 15 g unt nesarat
  • 1 mar fara cotor taiat in 8 bucati
  • 2 lingurite de zahar brut
  • 1-2 linguri faina

Pulpe de rata delicios de crocante si aromate

Intr-o tigaie medie se pun la incins 2 lingurite de ulei de masline si se prajeste usor ceapa pentru 3-4 minute. Adaugati apoi pulpele de rata si prajiti-le pana devin maronii pe fiecare parte.  In tigaie se toarna peste pulpele maronii, rachiu de mere sau coniac si se lasa sa fiarba pana scade la jumatate. Apoi se adauga suc de mere, supa de pui si cimbrul tocat. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa la fiert la foc mic  pentru 45-50 de minute pana cand se inmoaie carnea.

Incalziti apoi usor untul intr-o tigaie si adaugati feliile de mar si zaharul. Gatiti feliile de mar pentru 5-6 minute, intorcandu-le pe fiecare parte pana devin aurii si moi. Puneti tigaia deoparte.

Odata ce vi se pare ca aveti pulpe de rata suficient de fierte, le scoateti din tigaie si le puneti in  folie de aluminiu pentru a se pastra calde (si pentru a-si pastra sucul) in timp ce preparati sosul. Se elimina orice urma de grasime de la suprafata lichidului in care au fiert pulpele cu ajutorul unui polonic (sau cu o lingura). Intr-un castron se amesteca faina cu putina apa rece pana ce aceasta se dizolva bine si se toarna apoi peste lichidul din tigaie, amestecand tot timpul pana cand sosul se ingroasa.

Asezati apoi pe o farfurie (cu cat mai multa fantezie) pulpele de rata, merele caramelizate si turnati sosul peste pulpe si mere. Langa ele merge foarte bine  un piure de cartofi sau chiar legume la cuptor.

Pofta buna!

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>