30Mar

Reteta a la Valea Mare, ciorba de spanac cu lapte

Postat la 08:27:40 de ioana in:

spanacAcum, cand in sfarsit a venit primavara, chiar daca nu este foarte cald inca, totusi au inceput sa apara in piata verdeturile atat de asteptate. Asa ca, m-am hotarat sa cumpar spanac si sa fac o ciorba, asa cum imi facea bunica cand eram mica! Este vorba despre o ciorba care am mancat-o numai in zona aceasta, la Valea Mare, dar este extrem de gustoasa!

Am sa iti impartasesc si tie reteta si o sa vezi cat de usor este de facut! Cel mai dificil o sa ti se para spalatul spanacului, dar nu va fi greu, cat timp vei avea langa tine un pahar cu suc de mere natural Valea Mare, care te va energiza si te va ajuta sa-l speli cu spor! :)

Ingrediente direct din natura pentru spanac cu lapte

  • 2,5 kg spanac proaspat
  • 3 linguri ulei de masline
  • o ceapa mica si o legatura de ceapa verde
  • 1 litru zeama de la oparirea spanacului
  • o lingura cu varf de faina
  • 3 linguri rosii pasate sau 2 rosii mijlocii
  • 2 litri lapte batut
  • sare
  • marar, patrunjel

Modalitate de preparare a ciorbei de spanac cu lapte

Dupa ce ai curatat spanacul, il speli bine si il pui intr-o oala cu apa clocotita pentru a-l opari. Nu trebuie sa il fierbi, doar il lasi putin pana se inmoaie. Intre timp, intr-o alta oala, pui ceapa si frunzele de la legatura de ceapa verde taiate marunt, uleiul de masline si o ceasca de zeama de la spanacul oparit.

Fierbe ceapa pana se inmoaie si ai grija sa nu scada zeama. Daca este nevoie, mai adauga putina zeama pana se fierbe bine ceapa. Dupa ce s-a fiert, da oala deoparte si strecoara spanacul, insa nu uita sa pastrezi un litru de zeama. Pune spanacul in blender si marunteste-l, sau intr-un castron si paseaza-l cu un pasator pana devine foarte marunt, ca o pasta. Spanacul maruntit se adauga peste ceapa fiarta si se amesteca bine. Acum pune oala pe foc si adauga o cana cu zeama de la spanac. Amesteca din nou si adauga o lingura cu varf de faina.

Focul trebuie sa fie mic si sa amesteci des ca sa nu se prinda spanacul de oala. Adauga rosiile si mai lasa sa dea un clocot. Laptele batut, pune-l intr-un castron si amesteca-l putin cu o lingura, apoi rastoarna-l in oala peste spanac. Amesteca foarte bine pana se incorporeza tot laptele in spanac. Daca ti se pare ca este prea gros continutul oalei, mai adauga o cana din zeama de la spanac.

Acum tot ce trebuie sa faci este sa amesteci mai des in oala, sa astepti sa dea in clocot si sa se schimbe culoarea spanacului, adica sa devina galbuie. Te-ai plictisit amestecand? Racoreste-te cu un pahar de suc natural de mere Valea Mare si in curand, spanacul va fi gata!

Cand a ajuns la consistenta dorita si la culoarea galbuie, opreste focul. Pune sare dupa gust. Mararul si patrunjelul se presara in farfurie si ii vor da un gust deosebit.

Iti spun si un secret: sa mananci ciorba neaparat cu ceapa verde! :) Daca iti place mamaliga, sa stii ca merge cu spanac! Noi am mancat ciorba fara mamaliga si fara paine, doar cu ceapa verde si fiecare membru al familiei a cerut si a doua portie, asa de reusita a fost!

Nu uita sa dai LIKE si pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu noutati, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!

Iti doresc spor la gatit si pofta buna!

Asteptam sa ne  impartasesti retetele tale preferate! :)

Afla mai multe despre Suc de mere Valea Mare!


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>