14Mar

Reteta cod la cuptor

Postat la 05:21:11 de ioana in:

cod la cuptorPe masura ce oamenii devin din ce in ce mai preocupati de alimentatie, pestele a devenit o alternativa usoara si mai ales sanatoasa. Nutritionistii propun un consum regulat de peste, indiferent de varsta, pentru a combate o gama larga de afectiuni, de la cele intalnite in cazul copiilor, pana la astm sau chiar cancer de prostata.

Principalul avantaj al carnii de peste il reprezinta grasimile din seria acizilor grasi esentiali omega 3. Acestia se gasesc in carnea de peste oceanic de apa rece – macrou, hering, somon, cod, ton, sardine. Grasimile din peste previn imbatranirea precoce si protejeaza sistemul nervos. S-a demonstrat ca in cazul copiilor, pestele stimuleaza dezvoltarea capacitatilor intelectuale. Iar batranii care mananca peste de trei-patru ori pe saptamana sunt mai putin predispusi riscului de a suferi de Alzheimer.

Astfel, dupa reteta de pastrav ca la Valea Mare, va propun o noua reteta savuroasa, cod la cuptor, care sa va indemne la consumul de peste. :)

De ce ai nevoie pentru a pregati cod la cuptor?

  • 4 bucati cod
  • cateva masline negre si verzi
  • o ceapa rosie
  • 2 rosii
  • o lamaie felii (fara coaja ca amaraste)
  • 50 ml otet de mere
  • o ceasca cu vin alb sec
  • 4 linguri ulei de masline
  • rozmarin, cimbru, patrunjel
  • sare, piper

Mod de preparare cod la cuptor

Se spala pestele si se pune la marinat in otet pentru 20 minute. Apoi se usuca fiecare bucata de cod cu un prosop de hartie. Se asaza pestele intr-o tava, se presara sare si piper pe ambele parti, rozmarin maruntit si cimbru (de preferinta proaspte). Pe fiecare bucata de cod se pune cate o felie de lamaie, ulei de masline, apoi se pun maslinele printre bucatile de peste, rosiile taiate cubulete si ceapa taiata solzi. Se toarna vinul si se baga tava in cuptorul incins la 180 grade Celsius. Peste 40 minute, verifici daca a scazut sosul si daca nu a scazut suficient mai lasi 5 minute tava in cuptor dupa ce ai inchis focul. Scoti tava din cuptor si pui deasupra pestelui patrunjel verde tocat. Eu l-am servit cu garnitura de orez cu legume si a fost apreciat de toti membrii familiei, chiar si cei mai mofturosi. :)

Nu uita sa dai ¨like¨ si pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu noutati, retete sau sfaturi direct din natura: http://www.facebook.com/valeamare. Multumim!

Pofta buna si nu uita sa ne scrii parerea ta :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to Reteta cod la cuptor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>