15Feb

Reteta pastrav ca la Valea Mare

Postat la 05:33:35 de ioana in:

pastravMa uitam acum cateva zile pe pozele de la Valea Mare de vara trecuta, zabovind putin pe cele cu mancare. Trebuie sa-ti spun ca sotul meu are o reteta speciala de pastrav dupa care absolut toata lumea e inebunita… ce mai, mie mi se facuse o pofta nemaipomenita numai cand am dat de poze! :) Eeee… si cum nu mai mancasem peste de ceva timp, am mers impreuna la pastravaria locala si am ales direct din natura cativa pesti proaspeti numai buni.

Sa-ti spun un secret: pana sa mananc pastrav facut dupa reteta asta, nici macar nu concepeam sa mananc peste, insa sincer aroma era prea savuroasa ca sa nu-l incerc, iar dar dupa ce am gustat prima data nu ma mai saturam!! Acum, eu sunt cea care insita sa preparam aceasta reteta! :)

 De ce ai nevoie pentru a pregati pastrav ca la Valea Mare?

  • 6 pastravi proaspeti de marime medie
  • 15 catei de usturoi
  • 2 portocale
  • 3 lamai
  • o mana de patrunjel proaspat
  • o mana de busuioc proaspat
  • o mana de cimbru proaspat
  • ulei de masline
  • vin alb sec
  • sare grunjoasa

 Mod de preparare reteta pastrav

Se curata si se spala foarte bine pastravii si se cresteaza pe laterale cu un cutit bine ascutit, cate 2-3 crestaturi pe fiecare parte. Se taie rondele cateii de usturoi. La fel, cele 3 lamai si cele 2 portocale se taie in felii groase de aproximativ 2 mm, iar apoi pe jumatate. Se toaca marunt din verdeturi (patrunjel, busuioc, cimbru).

In fiecare crestatura se pune alternativ cate o felie de lamaie sau de portocala. Apoi, se sareaza interiorul pastravului cu un varf de deget de sare grunjoasa si se adauga cateva rondele de usturoi si amestec de verdeturi tocate cat cuprinde.

pastravSe aseaza tigaia pe aragaz si cand s-a incins se adauga putin ulei de masline. Iti recomand sa folosesti o tigaie plata cu striatii, tip gratar. Daca nu ai, poti gasi si la Ikea, de exemplu. Cand s-a incins uleiul de masline pune in tigaie pastrav langa pastrav (lasand putin loc intre ei) si lasa-i sa se faca la foc mediu. Cand simti ca s-au rumenit intoarce-i cu grija si pe partea cealalta.

Cand se fac si pe aceasta parte si cand vezi ca nu a mai ramas ulei de masline in tigaie, stropeste-i cu putin vin alb (cam o jumatate de canita) si arunca printre pastravi si cateva felii de portocala si lamaie. Acestea se vor rumeni exact cat trebuie si vor arata foarte bine in farfurie. Mai intoarce odata pastravii si mai stropeste-i cu putin vin alb.

Cand sunt gata, aseaza-i intr-un vas termoizolant, mai stropeste-i cu putintel vin si mai presara deasupra cateva verdeturi proaspete. Lasa-i cateva minute sa-si odihneasca putin aroma si… gata, ii poti servi, alaturi de o lingura de cartofi gratinati si de un pahar de suc natural de mere Valea Mare! O sa te lingi pe degete, iti garantez! ;)

Nu uita sa dai ¨like¨ si pe pagina Valea Mare pentru a afla primul noutati, retete sau sfaturi direct din natura: http://www.facebook.com/valeamare. Multumim!

Pofta buna si asteptam parerile voastre!


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Responses to Reteta pastrav ca la Valea Mare

  1. Georgiana says:

    foarte tare reteta :); de abia astept sa o pregatesc!

  2. Ionut says:

    Bai, aveti niste retete incredibile!

  3. Raluca says:

    Aoleu cum e reteta asta, m-ati terminat!! Cum rezist eu pana la pranz?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>