28Jan

Reteta poale in brau

Postat la 12:02:45 de ioana in:

poale in brauIn weekend am trecut pe la Bacania Veche si am avut parte de o surpriza placuta. Cand am intrat in magazin m-a intampinat un miros ametitor, de ceea ce credeam a fi pasca, insa de fapt doamnele de acolo pregateau poale in brau.

Pentru cei care nu stiu, poale in brau sunt niste placinte moldovenesti cu branza atat de bune, incat te lingi pe degete cand la mananci. Nu mai mancasem de mult asemenea bunatati, asa ca nu am rezistat tentatiei si am cumparat si eu cateva. In drum spre casa masina s-a umplut de aroma placuta de poale in brau proaspat scoase din cuptor, asa ca odata ajunsi acasa am mancat placinta dintr-o suflare.

Sotul meu, foarte pofticios din fire, m-a rugat sa pregatim si noi in casa poale in brau. Am pus mana pe telefon, am sunat-o pe bunica, i-am cerut reteta, am combinat-o cu alte retete gasite pe internet si m-am apucat de treaba :)

Ingrediente necesare pentru a pregati poale in brau:

  • 500 g branza dulce
  • 700 g faina
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • un pahar apa
  • un pahar ulei
  • un cub drojdie
  • 100 g stafide
  • coaja de la o lamaie

Cum preparam poale in brau? 

Era pentru prima data cand faceam aceasta placinta, dar nu a fost deloc greu. :)

Am pus faina intr-un vas incapator si am facut o mica groapa in mijlocul ei. Acolo am pus cubul de drojdie faramitat si paharul cu apa calduta. Am amestecat usor pentru a dizolva drojdia si apoi am adaugat paharul cu ulei, cele 100 g de zahar, o parte din coaja de lamaie si doua oua. In amestecul format am incorporat treptat faina pana cand am obtinut un aluat elastic si nelipicios. Aluatul l-am framantat energic cateva minute, apoi l-am pus intr-un loc calduros si l-am lasat sa creasca pana cand si-a dublat volumul.

Cand acesta s-a dublat am presarat faina pe blatul de lucru si am inceput sa intind aluatul cu un sucitor pana am obtinut o foaie de grosimea unui deget. Am taiat foaia de aluat in bucati patrate (de aproximativ 15 cm) si a venit momentul pregatirii compozitiei pentru umplutura. Am pus intr-un vas branza dulce, stafidele, un ou, 100 g zahar, cealalata jumatate de coaja de lamaie si le-am amestecat bine. Apoi, se ia cate o lingurita din umplutura si se pune in fiecare patrat de aluat, apoi se impaturesc colturile, apasand usor cu degetul pentru a fi sigura ca placinta nu se dezlipeste, si astfel obtinem forma de poale in brau.

Placintele cu branza se pun intr-o tava de teflon (daca nu, punem hartie de copt sau tapetam cu grasime si faina). Trebuie sa avem grija sa lasam spatiu cam de un centimetru intre placinte deoarece vor mai creste. Batem un galbenus si ungem fiecare placinta in parte, apoi mai lasam placintele la crescut in tava inca zece minute.

Incingem cuptorul si bagam placintele pentru o jumatate de ora la foc mediu.

Dupa ce s-au rumenit frumos putem sa le pudram cu zahar (eu am preferat sa le las asa cum au iesit din cuptor).

Au iesit demential, asa ca recomand cu mare drag poale in brau. :)

Spor la gatit!

Asteptam si retetele voastre!

Sursa: Barbat la cratita


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>