10Feb

Retete tapas pentru petreceri

Postat la 05:24:24 de ioana in:

tapasVrei sa organizezi o petrecere la tine acasa si nu stii ce sa pregatesti pentru invitatii tai? Te gandesti cu groaza ca o sa stai toata ziua in bucatarie? Ai emotii ca petrecerea ta nu va fi una reusita?

Eu am trecut de mult peste aceste temeri deoarece am descoperit de mult timp reteta succesului pentru orice petrecere organizata acasa: tapas si cocktailuri. ;)

Ce sunt tapas?

Tapas este in origine numele dat unei mari varietati de aperitive din bucataria spaniola care pot fi atat reci cat si calde. Conceptul acesta de tapas a fost gandit pentru a incuraja conversatia in randul mesenilor, fara ca acestia sa fie concentrati sa devoreze toata mancarea asezata pe masa (asa cum se intampla de obicei…).

Acum, ca le spui tapas, bruschette sau oricum altfel, ideea e sa fie micute, savuroase si facute cu multa creativitate pentru a acompania perfect un pahar de cocktail, de vin sau, de ce nu, de suc de mere!
Daca te hotarasti sa pregatesti tapas, varietatea de combinatii este atat de mare incat iti poti pune oricand amprenta personala si te poti lasa prada imaginatiei. :)

Sa te ajut cu cateva sugestii! Pentru prima reteta de tapas ai nevoie de:

  • tapas1 bagheta
  • 3 rosii
  • 500 g mozzarela
  • 100 g parmezan ras
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei galben
  • busuioc (preferabil proaspat)
  • ulei de masline

Se taie bagheta  in felii oblice si acestea se stropesc cu ulei de masline. Se incinge cuptorul la 200 de grade C. Feliile de paine se aseza in tava cuptorului si se baga in cuptor pentru aproximativ 10 minute, pana devin putin aramii. Cat timp feliile de paine se rumenesc in cuptor, se taie rosiile si mozzarela in felii rotunde. Cei doi ardei se toaca cubulete. Cand feliile de paine s-au rumenit, se scot din cuptor si pe fiecare felie se aseza cate o bucata de rosie. Peste rosie se pune cate o felie de mozzarela iar deasupra se presara bucatele de ardei, parmezan si busuioc. Toate acestea se stropesc cu putin ulei de masline si se introduc in cuptor. Rezultatul il vezi si tu! ;) Absolut delicios si de efect!

Reteta pepene galben cu jamon

O alta reteta extrem de simpla si foarte potrivita pentru petreceri este cea de pepene galben cu jamon. Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de 1 pepene galben, 500 g jamon (preferabil iberico) si cateva scobitori. Se taie pepenele galben in cuburi si fiecare bucata astfel obtinuta se infasoara intr-o felie de jamon prinzandu-se apoi cu o scobitoare. Extrem de simplu si foarte apreciat la orice petrecere! ;)

Mai am multe astfel de retete de impartasit, insa  intr-o alta zi. :) In curand iti povestesc si ce cockteiluri delicioase poti sa pregatesti invitatilor tai avand ca ingredient Suc de mere Valea Mare.

Nu uita sa dai ¨like¨ si pe pagina Valea Mare: http://www.facebook.com/valeamare. Multumim!

Intre timp nu uita sa ne scrii parerea ta!


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 Responses to Retete tapas pentru petreceri

  1. mitzi says:

    m-asteptam la niste retete/idei spaniole nu la bruschette cu rosii( mozzarela este un + ) si prosciutto con melone ambele tipic … toscane

  2. Daniela says:

    Abia astept un eveniment ca sa fac minunatiile astea. Si abia astept sa incerc sucul vostru, pare delicios… :) Tine-o tot asa Valea Mare!

  3. Ionela says:

    Retetele astea vin la fix! Chiar vreau sa le fac, nu par complicate si trebuie sa fie delicioase!

  4. Victor says:

    imi plac tapasurile la nebunie….. ummm sint favoritele mele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>