23Feb

Salata de iarna cu paste, pui, ciuperci si radicchio

Postat la 04:00:45 de ioana in:

salataIarna, in bucatarie, este nevoie de un pic de culoare! De aceea, pentru ca afara este iarna cu adevarat, m-am gandit sa prepar o salata cu radicchio, care mai este cunoscuta sub numele de cicoare italiana sau cicoare rosie. Este o leguma care se gaseste iarna, de culoare rosie cu nervuri albe, cu un gust usor amarui, dar delicat, si cu un continut mare de antioxidanti. Seamana cu salata, desi nu face parte din familia salatelor! Daca totusi nu va place gustul amarui al acestei legume, dupa spalarea frunzelor tineti-le cateva minute in apa cu sare in care ati pus o jumatate de lingurita de otet si veti observa ca gustul amarui va fi neutralizat.

Salata de iarna o puteti pregati cu pui sau fara, dupa preferinte. :)

Ingrediente pentru 6-8 portii de salata

  • 225 g paste farfalle
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 350 g ciuperci proaspete
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 1 capatana radicchio, tocata
  • 350 g piept de pui, fara piele, taiat in bucati mici
  • 1 catel usturoi pisat
  • 1/2 cana vin alb sec
  • 1 lingurita mustar
  • 1/4 ceasca de supa de pui
  • parmezan

Sa trecem la treaba! :)

Se pun la fiert pastele intr-o oala cu apa clocotita si sare si se fierb pana devin al dente, conform indicatiilor de pe pachet. Dupa ce sunt fierte, se clatesc cu apa rece, se scurg bine si se transfera într-un castron mare. Ca sa nu se lipeasca intre ele, stropiti pastele cu putin ulei de masline. Incalziti 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare la foc moderat, pana cand acesta este cald, dar nu fierbinte. Adaugati ciupercile bineinteles spalate in prealabil, condimentati cu sare, piper si amestecati din cand in cand, pana devin fragede, aproximativ 5 – 7 minute. Puneti ciupercile peste paste, in castron. In aceeasi tigaie caliti salata radicchio tocata, timp de un minut. Nu o lasati mai mult de un minut, deoarece trebuie sa fie crocanta. Adaugati-o in castron, peste paste si ciuperci. Bucatile de carne de pui se condimenteaza cu sare si piper. Se pune tigaia la incalzit la foc mediu si se toarna o lingura de ulei de masline. Se adauga usturoiul, se caleste usor si apoi se adauga carnea de pui care se soteaza pana la rumenire timp de 7 – 10 minute. Se adauga vinul alb si se lasa compozitia pe foc pana mai raman 2 -3 lingurite de sos, peste care se adauga mustarul, amestecand timp de 1 minut. Adaugati supa de pui si mai fierbeti timp de un minut. Carnea de pui astfel preparata se adauga in castron peste paste, ciuperci si radicchio. Se amesteca compozitia din castron, se presara deasupra parmezan ras dupa gust si salata este numai buna de mancat! Se poate manca calda, la temperatura camerei, sau rece.

Pofta buna!

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>