02Feb

Sanatate din mere, secrete direct din natura

Postat la 05:46:28 de Valea Mare in:

mereUna dintre cele mai importante surse de fitonutrienti se poate obtine direct din natura, din mere. Aceşti compusi derivati din plante sunt asociati cu efecte pozitive pentru sanatate. O mare parte dintre acesti fitonutrienti care se gasesc in mere sunt antioxidanti puternici care lupta impotriva radicalilor liberi. In randul consumatorilor de fructe, 22% din compusii antioxidanti (denumiti si fenoli) provin din mere. Acest lucru face din mere principala sursa de fenoli din dieta.

Mere = fibre + antioxidanti + potasiu

Beneficiile merelor sunt nenumarate. In primul rand, sunt o sursa excelenta de fibre, antioxidanti şi potasiu. De fapt, in medicina naturista se recomanda otet de mere tocmai pentru beneficiile continutului sau de potasiu.

De asemenea, in mere se gaseste o cantitate importanta de antioxidanti (polifenoli). Comparandu-le cu alte fructe consumate in mod curent, merele contin al doilea cel mai mare nivel de activitate antioxidanta. Poate chiar si mai important este faptul ca in mere se gaseste cea mai mare rata de fenoli liberi. Nefiind legati de alti compusi aflati in fructe, acestia au o disponibilitate mult mai ridicata pentru a fi absorbiti in sange.

Un mar pe zi tine doctorul departe. Consuma mere!

Numeroase si puternice efecte antioxidante au fost gasite in mere intregi, in special in coaja lor. Activitatea antioxidanta totala a 100 g de mere intregi este echivalenta cu efectul antioxidant din aproximativ 1500 mg de vitamina C, chiar daca in 100 g de mere sunt doar aproximativ 5,7 mg de vitamina C. In mod evident, activitatea antioxidanta din mere provine din alte substante nutritive precum quercetin, catechin, phloridzin şi acid clorogenic.

Citeste si despre beneficiile sucului de mere!

Sursa: NaturalNews


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 Responses to Sanatate din mere, secrete direct din natura

  1. Pingback: Alimente recomandate pentru o mai buna agilitate mentalaValea Mare | Direct din natura: savoare autentica pentru stilul tau de viata

  2. Pingback: Combinatii de alimente perfecte pentru o silueta de invidiatValea Mare | Direct din natura: savoare autentica pentru stilul tau de viata

  3. Tamara says:

    IUBESC merele, chiar sunt de departe fructele mele preferate

  4. kati says:

    Deci vreau sa va spun ca ma aflu deja in sapt. de mancat sanatos nr. 5! si sunt fooaaarte mandra de mine!! :) Nici nu ma mai gandesc la fastfooduri… fara mac, fara cola… dar beau o gramada de suc Valea Mare! De-li-cios!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>