29Jun

Secretul longevitatii sau modul in care ne traim viata

Postat la 05:26:23 de ioana in:

Secretul longevitatiiSe pare ca nici alimentatia sanatoasa, nici lipsa viciilor, nici cele 30 minute de miscare pe zi nu ne ajuta sa traim mai mult ci cat de des zambim! Se pare ca daca suntem optimisti, prietenosi, relaxati si toleranti avem sanse reale de a duce o viata lunga, studiile recente sustinand ca secretul longevitatii consta doar in cateva trasaturi cheie de personalitate.

O veste buna sau una… dezamagitoare?

Secretul longevitatii – in mainile noastre…

“O veste excelenta!”, ar spune cei care vad viata doar in nuante de roz, insa pentru ceilalti descoperirea nu este una tocmai favorabila pentru ca, pana la urma, stilul de viata il poti schimba mai usor decat iti poti schimba personalitatea.

Studiul, care face parte dintr-un proiect numit “Medicine’s Longevity Genes Project”, a analizat genele a 243 de persoane cu varsta medie de 97.6 ani si a dezvaluit faptul ca toate aceste persoane aveau ceva in comun: erau optimiste, sociabile, considerau rasul ca fiind o parte importanta a vietii lor, isi exprimau emotiile cu o mai mare usurinta si si-au trait viata inconjurate de prieteni. Anumite studii arata faptul ca personalitatea se poate schimba dupa varsta de 70 de ani, ceea ce ii impiedica pe oamenii de stiinta sa afle daca subiectii au prezentat respectivele trasaturi de personalitate intreaga viata sau doar la batranete.

Este adevarat, poate nu putem sa ne dam de 3 ori peste cap si sa ne schimbam personalitatea peste noapte, insa concluzia este ca n-ar fi rau, macar din cand in cand, sa zambim si sa privim viata cu mai multa detasare. Pana la urma totul trece, nu-i asa… ? :)

Sursa: doarnatural.ro

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>