20Feb

Secretul longevitatii depinde de sex, somn si vitamina B6

Postat la 09:15:55 de georgiana in:

secretul-longevitatiiDe parca n-ar fi fost indeajuns ca barbatii gasesc tot felul de scuze, in general vorbind, au aparut cateva studii care spun ca barbatii au nevoie de mai mult somn pentru a avea o viata lunga. Noi, femeile, oricat de incorect ni s-ar parea, se pare ca putem trai mai mult chiar daca dormim mai putin. Dar stai, nu este totul atat de simplu. Este nevoie de un ingrediet special: vitamina B6 plus o portie mare de legume :)

Vitamina B6 poate fi gasita in produsele din carne, banane, nuci, usturoi si fistic. Pe laga toate celelalte avantaje pe care le au, acestea pastreaza energia in organism.

Secretul longevitatii la femei: vitamina B6

Cercetarea despre care vorbim a fost desfasurata in cadrul Universitatii Monash din Melbourne. Concuzia a fost ca barbatii au nevoie de mai mult somn pentru o viata lunga si sanatoasa. Iata ce au mai aflat cercetatorii in frunte cu Mark Wahlqvist.

Lipsa somnului a fost asociata cu cresterea mortalitatii, dar si cu obezitatea, diabetul, problemele cardiovasculare si de inima.

Pentru ambele sexe, somnul de scurta durata este puternic asociat cu scaderea apetitulului si a starii generale de sanatate.

Aceeasi cercetatori au gasit insa si o legatura intre dieta si somn in cazul femeilor. Femeile dorm de doua ori mai prost decat barbatii. Cele al caror somn a fost catalogat drept „bun” sau „cat de cat bun” aveau un nivel mai crescut de vitamina B6 si fier in organism.

Daca in cazul femeilor longevitatea este asigurata de prezenta vitaminei B6 (expresia nu trebuie insa luata ad-litteram), barbatii au nevoie de o dieta diversa pentru scaderea riscului de mortalitate.

Indiferent ca sunteti barbati sau femei, sfatul, nostru este sa aveti grija de voi, atat prin dieta, cat si prin respectarea orelor de somn :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>