29May

Sedentarismul si riscurile acestuia pentru sanatatea noastra

Postat la 04:00:12 de ioana in:

sedentarismulConform unui nou studiu publicat de catre cercetatorii australieni in revista Archives of Internal Medicine, sedentarismul prelungit este responsabil de moartea a circa 7% din populatie, Organizatia Mondiala a Sanatatii declarand chiar sedentarismul ca fiind inamicul numarul unu al umanitatii!

Datele extrase din acest studiu arata ca persoanele sedentare au sanse cu 50% mai mari de a muri in termen de trei ani, comparativ cu cei care fac regulat miscare. Multi dintre noi avem locuri de munca care ne solicita sa stam (jos) la birou timp de cel putin 8 ore din zi. In plus, odata ajunsi acasa, cei mai multi dintre noi ne asezam pe canapea in fata televizorului adaugand inca cateva ore bune la timpul in care am stat pe scaun la birou.

Una peste alta, la sfarsitul zilei unii oameni ajung sa stea jos aproape 11 ore sau chiar mai mult, ceea ce ar putea creste in mod semnificativ riscul de a muri din cauza sedentarismului. Ati auzit bine, de a muri! Riscurile unui deces cresc cu 15% la persoanele care stau jos aproximativ 11 ore pe zi la birou, comparativ cu persoanele care stau in conditii similare intre 4 si 8 ore. Riscurile sunt si mai mari la persoanele peste 45 de ani care lucreaza in acest mod, crescand cu 40%.

Un raport prezentat la sfarsitul anului trecut de catre Institutul American de Cercetare a Cancerului arata ca sedentarismul este responsabil si de aparitia a 43.000 de cazuri noi de cancer de colon si a 49.000 de cazuri de cancer la san in fiecare an.

Sedentarismul va afecteaza viata in mod negativ!

La ce mai duce lipsa de miscare? Este raspunzatoare de aparitia obezitatii, scaderea tonusului muscular, accelerarea procesului de imbatranire, risc crescut de osteoporoza, risc crescut de diabet zaharat si de boli de inima.

Sper ca v-am pus pe ganduri si ca va veti gandi de doua ori inainte de a va reaseza pe scaun sau inainte de a va tolani confortabil pe canapea. Nu mai stati, ci alegeti sa faceti miscare ori de cate ori puteti in cursul unei zile, indiferent daca sunteti la birou sau acasa!

Sursa: naturalnews.com

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>