05Jun

Sfaturi practice in bucatarie pentru a scapa de neplaceri

Postat la 04:09:59 de ioana in:

sfaturi practice in bucatarieDaca nu ati petrecut in copilarie prea mult timp alaturi de bunica, probabil nu cunoasteti foarte multe dintre metodele simple de a rezolva rapid cele mai comune probleme pe care le intampinam in bucatarie. Spre exemplu, stiti ce trebuie sa faceti daca ati scapat prea multa sare in supa sau cum puteti pastra laptele proaspat mai mult timp? Daca nu, luati aminte la aceste cateva sfaturi practice in bucatarie!

Sfaturi practice in bucatarie pentru a economisi timp si bani

1. Pentru a inlatura mirosul de ceapa sau de usturoi de pe maini, frecati de piele o lingura de otel inoxidabil, iar mirosul va fi absorbit rapid; de asemenea, boabele proaspete de cafea au capacitatea de a absorbi mirosurile neplacute de pe piele.

2. Daca ati scapat prea multa sare in supa, adaugati un cartof crud, curatat. Acesta va absorbi sarea in exces.

3. Atunci cand fierbeti oua, adaugati un varf de lingurita de sare pentru a impiedica craparea cojii.

4. Incercati sa nu puneti rosiile sau citricele in frigider pentru ca temperatura scazuta le modifica semnificativ aroma.

5. Daca ati ars orezul, asezati o felie de paine peste el si lasati-o timp de 5 – 10 minute. Painea va absorbi mirosul de ars.

6. Daca va indoiti asupra prospetimii oualor, asezati-le intr-un vas cu aproximativ 10 cm de apa. Daca oul se duce la fundul vasului, inseamna ca este proaspat, daca doar varful oului  iese la suprafata, inseamna ca este relativ proaspat, iar daca oul pluteste… mai bine il aruncati.

7. Nu asezati banane (coapte) alaturi de alte fructe. Bananele elibereaza gaze si determina coacerea rapida a celorlalte fructe cu care se afla in contact, inclusiv a altor banane mai verzi.

8. Nu aruncati apa care va ramane de la fierberea pastelor sau a cartofilor, ci lasti-o sa se raceasca si udati florile cu ea, deoarece aceasta apa contine nutrienti valorosi pentru plante.

9. Cea mai mare concentratie de compusi de sulf care va face sa lacrimati atunci cand taiati ceapa se afla in cotorul acesteia, asadar indepartati aceasta parte inainte de a va apuca de treaba.

10. Daca va ardeti in bucatarie, puneti putin mustar peste arsura; mustarul va diminua durerea si va preveni aparitia veziculelor.

11. Pentru a pastra prajiturelele si biscuitii proaspeti, puneti cateva bucatele de servetel pe fundul vasului in care pastrati aceste gustari.

12. Pentru a curata petele lasate de fructe pe degete, frecati pielea cu o bucatica de cartof crud sau cu un strop de otet din vin alb.

13. Daca painea incepe sa se usuce, puneti o bucatica de telina in punga de paine si inchideti-o la loc. Telina reda painii textura si prospetimea din prima zi.

14. Daca un fel de mancare v-a iesit prea gras, puneti un cub de gheata in cratita. Acesta va atrage grasimea si o veti putea inlatura apoi foarte usor.

15. Daca nu sunteti un mare fan al laptelui, dar aveti o cutie in frigider, adaugati un varf de lingurita de sare atunci cand o desigilati. Laptele va ramane proaspat mai multe zile.

16. Daca sarea din borcan prinde umezeala, adaugati cateva boabe de orez. Orezul va absorbi umezeala si va pastra sarea fina mai mult timp.

17. Pentru a preveni incoltirea cartofilor, puneti un mar in sacul de cartofi.

Speram ca va vor fi de ajutor aceste cateva sfaturi practice in bucatarie!

Sursa: doarnatural.ro

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>