24Apr

Spanac: ce stia Popeye si ar trebui sa aflam si noi?

Postat la 04:00:09 de ioana in:

spanacSpanacul este cunoscut din cele mai vechi timpuri ca fiind cel mai bun mijloc natural pentru curatarea si regenerarea sistemului digestiv. Mai mult, cercetatorii au ajuns la concluzia ca mancand spanac puteti creste masa musculara cu 20%, datorita unui steroid natural care se regaseste in aceasta planta. Insa pentru a fi la fel de “fortosi” precum Popeye Marinarul :) trebuie sa mancati un kg de spanac pe zi, dar secretul este ca acesta sa fie cat se poate de crud, nu conservat asa cum manca el! Si asta pentru ca se pare ca atunci cand spanacul se fierbe acesta nu isi schimba doar culoarea din verde proaspat in galben, ci isi pierde toate vitaminele si mineralele atat de benefice pentru organism.

Iata cate minerale si vitamine ce se gasesc in 100 g de spanac crud

  • 510 mg sodiu
  • 375 mg potasiu
  • 49 mg calciu
  • 37 mg fosfor
  • 37 mg magneziu
  • 29 mg sulf
  • 2-6 mg fier
  • vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, K, E, PP
  • antioxidanti

Referitor la continutul de fier, surprinzator acesta nu este deosebit de mare, asa cum se credea in trecut! Exista alte legume mult mai bogate in fier si cu influenta mai puternica in anemii. Spanacul este insa valoros prin celelalte componente ale sale. De exemplu, avand culoarea verde inchis, spanacul contine foarte multa clorofila, care in combinatie cu fierul regenereaza sangele si creste continutul de hemoglobinaDe asemenea, spanacul este  bogat in carotenoide, luteina si zeaxantina - antioxidanti puternici si extrem de importanti pentru o vedere sanatoasa si pentru o buna functionare a creierului. :)

Pentru a beneficia la maxim de proprietatile curative ale spanacului consumati-l sub forma de suc proaspat. Iata cateva modalitati prin care puteti beneficia la maxim de acest suc:

  • in astenie: dimineata se bea o portie de suc de 200 ml care contribuie la eliminarea toxinelor;
  • in anemie: inaintea meselor principale se beau 200 ml suc de spanac amestecat cu suc de urzici;
  • in afectiuni ale oaselor, cardiopatie ischemica sau ateroscleroza: se consuma zilnic 200 ml suc proaspat;
  • in constipatii rebele: 500 ml suc proaspat zilnic;
  • in diabetul zaharat: 500 ml suc proaspat, consumat dimineata;
  • in cancer (ca adjuvant): 2 pahare de 200 ml suc, unul consumat dimineata pe stomacul gol si unul inainte de masa de pranz.

Spanacul are insa si unele contraindicatii. El trebuie consumat cu moderatie si temporar de catre persoanele care au probleme reumatice si de catre cei cu probleme hepatice, litiaza renala sau inflamatii intestinale.

Sursa: naturalnews.com

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to Spanac: ce stia Popeye si ar trebui sa aflam si noi?

  1. Pingback: Avocado: cum se mananca? Idei care de care mai savuroase!Valea Mare | Direct din natura: savoare autentica pentru stilul tau de viata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>