09Apr

Stres?! Aflati cum sa scapam de el in timpul saptamanii

Postat la 04:02:15 de ioana in:

Cum sa scapam de stresPentru ca astazi este luni si pentru ca este atat de dificil sa ne intoarcem la lucru dupa doua zile de odihna distractie intensa, trebuie sa incercam sa ne adunam toate fortele si sa nu lasam stresul sa ne stea in cale. Tocmai de aceea par extrem de utile sfaturile celor de la doctoroz.com, pentru a scapa de stres si pentru a trece cu bine si peste aceasta saptamana, oricat de dificila se arata acum, la inceput.

Trucuri simple pentru a scapa de stres

1. Faceti o lista a lucrurilor “de ignorant”. Ce-ar fi daca, in loc sa facem o lista a lucrurilor pe care trebuie sa ne concentram, sa facem o lista a factorilor de stres pe care ar trebui sa-i ignoram? Si ce daca nu prindem niciodata autobuzul sau daca primul metrou e prea aglomerat, daca nu ne putem sustrage de la privirile rautacioase ale colegei sau daca iar nu am primit un simplu “multumesc” dupa ce am tinut usa de zeci de ori vecinului de la etajul 2? Incearcati sa ignorati toate aceste aspecte marunte care va pot face viata un calvar si sa va concentrati asupra voastra si a obiectivelor voastre… Si asa ziua va deveni mai frumoasa!

2. Luati cu voi un obiect semnificativ. Poza unei persoane dragi, un biletel de la o persoana draga, inelul de la bunica, sau orice obiect care are o valoare sentimentala pentru voi si care va va face ziua mai frumoasa daca il veti privi atunci cand  va este greu, pentru ca va va aminti ce conteaza cu adevarat in viata si faptul ca nu trebuie sa ne mancam nervii pentru lucruri… de nimic.

3. Apasati butonul de “Shut down”. Nu, nu al computerului, ci al propriei minti. :) Atunci cand simtiti ca toate problemele au navalit peste voi, incercati sa nu disperati si… luati o pauza: goliti-va mintea de absolut orice, macar 5 minute, iar cand va veti “trezi” la realitate, le veti putea gestiona mai bine. Chiar functioneaza!

4. Priviti imaginea de ansamblu, una… frumoasa! Stiu, munciti prea mult si nu va bucurati de aprecierea cuvenita, aveti multe griji pe cap si parca totul va merge prost. Insa, pana la urma, exista probleme infinit mai grave pe lume si  oameni cu adevarat incercati de viata care inca mai au putere sa zambeasca. Ganditi-va la tot ce este frumos in viata voastra si toate aceste mici neplaceri isi vor pierde din importanta.

5. Ati ajuns la sfarsitul zilei? Revizuiti-o! Reflectand asupra punctelor tari si a celor slabe ale unei zile si evaluandu-va comportamentul, munca si starea de spirit, veti putea in timp sa eliminati partile negative si sa va faceti fiecare zi mai frumoasa si mai productiva. De multe ori nici macar nu sesizam pe moment lucrurile marunte care fac diferenta dintre o zi proasta si una excelenta, dar in timp le vom putea repera si le vom putea elimina!

Scapati de stres si inconjurati-va de fericire!

Nu in ultimul rand, evaluati-va din cand in cand postura, indreptati-va spatele si veti vedea cum increderea in voi va atinge cote maxime. Zambiti, viata este frumoasa! :)

Sursa: doarnatural.ro

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>