24Jan

Suc de fructe sau cum putem sa obtinem un alt fel de kefir! :)

Postat la 04:00:59 de ioana in:

suc de fructe sau kefir?Pentru cei care nu stiu ce este kefirul, acesta mai este cunoscut si sub denumirea de lapte acru (cel putin la noi, la Valea Mare :)), fiind o bautura din lapte fermentat, extrem de apreciata pentru beneficiile aduse organismului nostru, mai ales pentru refacerea florei intestinale, intarirea sistemului imunitar, revitalizarea pielii si ca si adjuvant al digestiei. Pentru anumite persoane kefirul poate fi prea acru si atunci prefera sa adauge diferite arome sau indulcitori, dar eu prefer sa folosesc suc de fructe. :)

Puteti folosi orice tip de suc de fructe, eu insa, utilizez cel mai des suc de mere (ar fi si culmea sa fie altceva, doar avem din belsug la dispozitie la Valea Mare :)). Cum se procedeaza? Nimic mai simplu: se amesteca 1 litru de kefir (de preferat mai sarac in grasimi) cu 1 litru de suc de mere si se consuma in ziua respectiva. Daca credeti ca nu puteti consuma toata aceasta cantitate, atunci micsorati cantitatile pastrand proportiile. Am mai incercat acest amestec si cu suc de capsuni si suc de cirese (din gama noastra de sucuri de sezon), rezultatul fiind delicios. :) Combinatia cu alte tipuri de suc de fructe este alegerea voastra, dar combinat cu suc de mere puteti face o cura de cateva zile, mai ales dupa un tratament cu antibiotice, care afecteaza flora intestinala.

Atentie! Daca nu aveti suc de fructe natural la indemana si folositi suc de fructe din concentrat, cu adaos de zahar sau cu alte substante chimice, efectele benefice vor intarzia sa apara! Mai bine incercati sa combinati kefirul cu miere si nuci.

Suc de fructe sau lapte pentru un kefir de casa?

Cel mai bun kefir este clar cel facut in casa. Tocmai de aceea bunica obisnuia sa imi faca destul de des cand eram mica. Si nici nu este dificil de facut. Aveti nevoie doar de granule de kefir (se pot cumpara de la cei care vand lapte si branza in piata) si 1 litru de lapte fiert. Cele doua ingrediente se pun intr-un borcan sau intr-un vas inchis ermetic si se lasa la fermentat cateva ore. Rezultatul este delicios! :)

In urmatoarele saptamani o sa incerc insa sa experimentez o reteta  ineditakefir din suc de fructe. Din cate am citit, se pare ca daca introducem in suc cateva colonii de kefir, reactia este una asemanatoare cu introducerea acestora in lapte. Acestea se introduc in suc de fructe natural (din nou mare atentie la sucul folosit, deoarece un suc cu chimicale va deteriora cu siguranta coloniile de kefir) si se lasa la fermentat intre 24 si 72 de ore. O perioada mai lunga de fermentare va creste continutul de alcool, asa ca daca intentionati sa oferiti produsul final copiilor, este bine sa va rezumati la maxim 48 de ore. Sa vedem ce o sa iasa, urati-mi bafta! :)

Voi ati incercat sa obtineti kefir si din altceva decat lapte?

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>