27Jan

Suc de mere pentru a contracara efectele bolii Alzheimer

Postat la 14:06:42 de Valea Mare in:

suc de mereApar din ce in ce mai multe dovezi care demonstreaza ca putem lua masuri pentru a intarzia declinul cognitiv relationat cu inaintarea in varsta si care, in unele cazuri, insoteste boala Alzheimer.

Universitatea din Massachusetts a efectuat o serie de studii de laborator care demonstreaza acelasi lucru: consumul de suc de mere a ajutat şoarecii de laborator sa aiba performante mai bune decat in mod normal in testele de labirint, si a impiedicat declinul obisnuit in performante observat odata cu inaintarea in varsta a acestor soareci.

Ce rezultate se obtin consumand suc de mere?

In cel mai recent studiu s-a demonstrat ca soarecii care au primit echivalentul uman a doua pahare de suc de mere pe zi timp de o luna au produs o cantitate mai mica dintr-un fragment mic al unei proteine, numita “beta-amiloid“, responsabil pentru formarea placilor senile, frecvent intalnite in creierele indivizilor care sufera de boala Alzheimer.

Alege suc de mere pentru o minte mereu tanara!

Aceste descoperiri ofera dovezi suplimentare care leaga factori nutritionali si de risc genetic de neurodegenerarea legata de varsta si sugereaza ca un consum regulat de suc de mere nu numai  ca poate sa mentina functionarea mintii la cel mai bun nivel, dar poate chiar intarzia aspecte cheie ale bolii Alzheimer si poate spori abordarile terapeutice.

Sursa: Journal of Alzheimer’s Disease

Afla mai multe despre beneficiile sucului de mere!
Afla mai multe despre Suc de mere Valea Mare!


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , ,

One Response to Suc de mere pentru a contracara efectele bolii Alzheimer

  1. Sorina says:

    ce tare…nu stiam ca este atat de bun sucul de mere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>