31Jan

Suc de mere tulbure, mai multi antioxidanti decat in cel limpede

Postat la 05:43:52 de Valea Mare in:

suc de mereSucul de mere natural mai “tulbure” si mai putin procesat contine de pana la patru ori cantitatea de antioxidanti aflata in sucul de mere limpede, ultra procesat, potrivit unui studiu aparut in Journal of the Science of Food and Agriculture.

Patru variante de suc de mere testate pentru nivelul de antioxidanti

Folosind doua soiuri de mere, cercetatorii au facut atat suc de mere tulbure, precum si limpede si a fost testat nivelul de antioxidanti (denumiti polifenoli) prezenti in acestea. Rezultatul a fost foarte clar: in suc de mere tulbure se gasesc de patru ori mai multi antioxidanti decat in suc de mere limpede.

De ce in magazine se gaseste in general doar suc de mere limpede?

Sucul de mere limpede, considerat mult timp mai placut de catre consumatori din punct de vedere estetic, este produs prin procesare suplimentara pentru a elimina orice substanta solida de mere. De asemenea, producatorii de sucuri si marii comercianti au favorizat comercializarea de suc de mere foarte procesat, limpede, deoarece acesta are o viata de raft mai mare decat sucul de mere tulbure.

Alege suc de mere natural pentru o viata sanatoasa!

Insa rezultatele testelor sunt foarte clare: sucul de mere tulbure este mult mai eficace decat cel limpede la eliminarea radicalilor liberi, care afecteaza celulele si au rolul lor in dezvoltarea de boli. Atunci cand sucul de mere tulbure a fost limpezit, cercetatorii au descoperit ca activitatea antioxidanta din sucul de mere a fost redusa semnificativ.

Sursa: Journal of the Science of Food and Agriculture

Afla mai multe despre beneficiile sucului de mere.
Afla mai multe despre Sucul de mere Valea Mare.

Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , ,

One Response to Suc de mere tulbure, mai multi antioxidanti decat in cel limpede

  1. Cornel says:

    mie imi plac ambele variante..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>