24Nov

Suc de mere Valea Mare va recomanda o reteta inedita cu conopida :)

Postat la 04:00:16 de ioana in:

Suc de mere Valea Mare va recomanda o reteta inedita cu conopida :)Chiar daca mai avem o saptamana pana vine oficial iarna, pe tarabele din piata inca mai gasim cateva legume si fructe de toamna! Una dintre legumele noastre preferate, a celor de la Suc de mere Valea Mare :), este conopida, care poate fi consumata fiarta sub forma de salata cu maioneza, la cuptor sub forma de sufleu cu branza si smantana, pane, mancare cu sos de rosii si usturoi sau sub forma de supa crema. De asemenea, conopida se poate folosi  la  prepararea muraturilor in saramura sau in otet – preferatele mele :). Dupa cum vezi, sunt nenumarate retete pe care le poti incerca, dar dintre toate acestea, astazi, am ales sa iti spun cum am incercat noi sa preparam supa crema de conopida.

Suc de mere Valea Mare intr-o incercare de a gati exotic :)

Am citit si am zis de ce nu! :) Hai sa combinam pudra de curry si laptele de migdale cu conopida. Se pare ca cele doua ingrediente exotice alaturi de conopida dau nastere unei supe plina de aroma, un amestec pe care il vei simti cremos pe cerul gurii.

Ingredientele necesare sunt:

  • 1/4 ceasca miez de floarea soarelui prajit
  • 3 1 /2 cesti neindulcite lapte de migdale
  • 3 lingurite praf de curry
  • 1 cana de ceapa galbena tocata marunt
  • 3 catei de usturoi tocat
  • 500 grame conopida buchetele

Cum se prepara?

Incepem prin a incalzi cuptorul la 170 grade Celsius. Intr-un castron mediu, amesteca miezul de floarea soarelui cu o lingurita lapte de migdale si o lingurita praf de curry. Pune amestecul intr-o tava captusita cu hartie pergament (foaie de copt) si coace semintele 6 pana la 8 minute pana se simte un miros de prajit parfumat. Intre timp, pune la incalzit 1 /2 ceasca lapte de migdale intr-o oala mare la foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le, amestecand ocazional, pana se inmoaie, aproximativ 10 minute. Adauga conopida, restul de 2 lingurite de pudra de curry, laptele de migdale, acopera si lasa sa fiarba  pana cand conopida este foarte frageda, aproximativ 40 de minute, timp in care poti sa bei un pahar de suc de mere. :) Gusta si mai poti adauga pudra de curry daca vrei sa fie mai condimentata. Dupa ce s-a fiert conopida, paseaz-o intr-un blender pana se omogenizeaza. Pune compozitia obtinuta in boluri, garniseste cu seminte de floarea soarelui, daca vrei, si asaza-te la masa alaturi de membrii familiei. Veti savura o supa cremoasa, gustoasa si sanatoasa!

Suc de mere Valea Mare va ureaza pofta buna si asteptam parerile voastre dupa ce o sa incercati si voi aceasta reteta!

Nu uitati sa dati LIKE si pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a intra in concurs si pentru a fi la curent cu ultimele noutati, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!

Afla mai multe despre Suc de mere Valea Mare!


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to Suc de mere Valea Mare va recomanda o reteta inedita cu conopida :)

  1. Pingback: Legume sanatoase, nicio masa fara o portie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>