08Jun

Suc de morcovi – o explozie naturala de energie pentru organism!

Postat la 05:09:23 de ioana in:

suc de morcoviIn urma cu 2000 de ani, in Afganistan, a fost descoperita radacina dulce, comestibila, de culoare portocalie, cunoscuta in zilele noastre sub denumirea de morcov. :) Mai tarziu, morcovii au inceput sa fie cultivati de catre indieni, japonezi, chinezi, englezi si in cele din urma, in secolul XXI, devin unul din simbolurile cele mai recunoscute si importante de sanatate.

Motivele pentru care sunt atat de apreciati sunt urmatoarele:

  • imbunatatesc vederea
  • detoxifica tractul digestiv
  • reduc nivelul de colesterol
  • previn cancerul de piele (melanom)
  • calmant al sistemului nervos
  • usor de digerat
  • tonifica peretii intestinali
  • efect de alcalinizare a sangelui
  • previn formarea pietrelor la rinichi

Ca toate legumele radacina, morcovii contin minerale. Sunt bogati in calciu care este esential pentru oase si dinti, sunt o sursa excelenta de vitamina C, vitamina K si contin de asemenea multe vitamine din complexul B. Contin fier, potasiu, fosfor, sodiu.

Sucul de morcovi este o sursa excelenta de vitamina A (betacaroten)

Aceasta vitamina este un antioxidant puternic care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi din organism. Efectul nociv al radicalilor liberi a fost asociat cu aparitia cancerului.

Studiile efectuate de catre specialisti, au demonstrat ca suplimentele alimentare care contin vitamina A sunt mai putin eficiente pentru organism decat consumul de suc de morcovi in stare naturala.
Baut in cantitati mari, sucul de morcovi poate determina aparitia unei culori usor galbuie a pielii, efect insa inofensiv pentru organism. Betacarotenul din piele este un protector natural pentru cancerul de piele. Cercetarile au demonstrat ca acesta, poate de asemenea sa protejeze pielea de efectele nocive ale soarelui. Ca un bonus, dupa cateva saptamani de consum de suc de morcovi, pielea ta va deveni catifelata.

In mod surprinzator, unii oameni considera ca  sucul de morcovi este prea dulce si nu il pot bea. Pentru a avea un gust placut si atragator, adauga sucul de la o jumatate de lamaie si in felul acesta vei obtine o bautura foarte bogata in vitamina C.
Sucul de morcovi, ofera o explozie naturala de energie pentru organism. Zaharurile sunt eliberate in organism mult mai rapid decat din zaharul alb, dar fara efecte nocive. O cana de suc de morcovi baut dimineata, va va oferi un plus de energie superior fata de bautorii de cafea.
Sucul de morcovi este principala baza pentru toate combinaţiile de suc din legume si fructe. Este delicios, dulce si usor acceptat de catre copii. O combinatie clasica este cea obtinuta din suc de morcovi si suc de mere.

Asadar, ai grija de sanatatea ta si bea zilnic un pahar cu suc de morcovi si suc natural de mere.

Nu uita sa dai LIKE si pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu noutati, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!

Asteptam parerile tale pe site-ul Valea Mare!


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>