12Dec

Suc de morcovi si ghimbir – combinatia iernii!

Postat la 10:05:56 de georgiana in:

suc-de-morcovi-1Fructele si legumele sunt baza oricarei alimentatii sanatoase. Din nefericire insa, nu toti au fost obisnuiti sa le consume in copilarie, iar acum intampina dificultati in adoptarea unui astfel de regim sanatos. Sucurile constituie prima faza de la care se poate porni. Sunt mai usor de acceptat de catre sistemul digestiv si mult mai usor de consumat. In plus, sunt si foarte gustoase.

Suc de morcovi si ghimbir – beneficii nemaipomenite

Amesteca 4/3 suc de morcovi cu 1/3 suc de ghimbir si bea continutul rezultat,  imediat dupa preparare. Un pahar de 300 ml de suc contine 129 de calorii. Iata insa care sunt beneficiile pe care le are pentru sanatate:

1. Sprijina sistemul imunitar

Combinatia de suc de morcovi si ghimbir este benefica pentru sistemul imunitar datorita vitaminelor A si C, care se gasesc din plin in cele doua ingrediente – o ceasca de suc de morvoci contine intreaga doza recomandata de vitamina A si 20% din cea de vitamina C. Ambele tipuri de vitamine ajuta la dezvoltarea celulelor albe din sange, acestea fiind insarcinate cu gasirea si distrugerea agentilor patogeni (care duc la aparitia bolilor).

2. Mentine pielea frumoasa si sanatoasa

Bea suc de morcovi daca vrei sa ai o piele tanara si sanatoasa. Vitamina C este, si de aceasta data, responsabila pentru producerea de colagen, substanta necesara pentru videcarea ranilor si mentinerea sanatatiii si elasticitatii pielii. De asemenea, vitamina E joaca rolul unui antioxidant menit sa protejeze pielea de radiatiile solare. Prin urmare, sucul de morcovi este o alegere foarte buna si pe timp de vara. O cana de suc de morcovi cu ghimbir contine 10% din doza zilnica recomandata de vitamina E.

3. Ajuta la mentinerea sanatatii inimii

Ghimbirul contine gingerol, o substanta care reduce presiunea arteriala, prin urmare si riscul aparitiei bolilor de inima este diminuat.

4. Te protejeaza de cancer

Fiind bogat in vitamina C, despre care se considera ca poate reduce riscul anumitor tipuri de cancer, cum este cel la stomac si cel la san, dar si in gingerol, despre care se crede ca reduce riscul aparitiei cancerului ovarian, sucul de morcovi cu ghimbir este una dintre cele mai bune metode naturiste de prevenire a acestei boli. De asemenea, un studiu publicat in European Journal of Pharmacology, in 2012, a demonstrat ca gingerolul poate opri formarea celulelor canceroase la nivelul colonului.

Si stii care este partea cea mai interesanta din toata povestea? Ca acest suc se prepara usor, este natural, nutritiv si extrem de delicios. Ce spuneti, l-ati incerca? :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

One Response to Suc de morcovi si ghimbir – combinatia iernii!

  1. Solaris says:

    Interesanta combinatia cu morcovul eu il foloseam doar in ceai in diverse combinatii, iarna e grozav , e picant si aromat totodata.
    O sa incerc varianta cu morcovii :)
    a href=”http://www.biostop.ro/”>Produse bio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>