31Jan

Suc natural de mere intr-o reteta delicioasa pentru orice anotimp

Postat la 04:00:48 de ioana in:

suc natural de mere intr-un desert deliciosNu stiu de ce, dar in perioada aceasta extrem de friguroasa, eu simt mereu nevoia de a manca ceva dulce. Asa ca sunt mereu in cautare de retete delicioase, dar in acelasi timp si sanatoase, mai ales retete cu mere si suc natural de mere, ingrediente de care avem din plin la Valea Mare. :)

De curand am gasit o reteta interesanta ce poate fi pregatita in orice anotimpmere crocante cu fulgi de ovaz.

Suc natural de mere si alte ingrediente delicioase

Dupa cum o sa vedeti in afara de suc natural de mere o sa mai aveti nevoie de mere si afine. Chiar daca suntem in plin sezon de iarna, sigur veti gasi in magazine afine proaspete! Daca nu, poate gasiti afinele chiar in congelatorul propriu, noi asa am procedat. :)

Pentru toping trebuie sa va pregatiti:

  • 1 cana zahar brun
  • 1 cana de ovaz
  • 1/2 cana faina integrala
  • 1/4 cana faina alba
  • 1/4 lingurita de sare
  • 100 g unt nesarat

Pentru umplutura aveti nevoie de:

  • 650 g afine
  • 1 cana de zahar brun
  • 3 linguri de suc natural de mere sau cidru
  • 3 mere de marime medie, decojite, fara samburi, taiate in cuburi

Cum folosim ingredientele?

Intr-un castron mare, se pun zaharul brun, ovazul, faina, sarea si se amesteca. Se adauga untul si se freaca cu varful degetelor pana cand amestecul se aseamana cu firimiturile. Bagati la frigider castronul cu compozitia obtinuta pana pregatiti umplutura.

Se incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. Ungeti un vas de sticla cu putin ulei. Combinati afinele, zaharul si sucul intr-o oala mare. Puneti oala la fiert la foc mediu, amestecand des pentru aproximativ 2 minute. Adaugati bucatile de mere si lasati sa fiarba pana se inmoaie afinele si sucul se ingroasa usor, aproximativ inca 4 minute. Se transfera amestecul in vasul de sticla pregatit si se adauga deasupra compozitia pregatita anterior. Coaceti pana cand topingul se rumeneste, aproximativ 35 – 45 de minute.

Lasati sa se raceasca cel putin 10 minute inainte de servire. Pofta buna!

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>