26Jan

Sucul de mere, benefic pentru memorie

Postat la 07:29:56 de ioana in:

mereAcum cateva saptamani va spuneam care sunt beneficiile sucului de mere; am cautat mai multe informatii, asa ca revin cu noi informatii :)

Se pare ca sucul de mere ajuta la prevenirea Alzheimer, o boala temuta de toti pe masura ce inaintam in varsta. Astfel, merele si sucul de mere pot fi printre cele mai bune alimente pe care copiii si persoanele in varsta le-ar putea adauga la dieta lor, conform unui nou studiu care demonstreaza modul in care produsele din mere pot ajuta la stimularea creierului, inlocuind unele medicamente.

Sucul de mere si acetilcolina

Studiile celor de la Universitatea din Massachusetts Lowell (UML) indica faptul ca daca vom consuma suc de mere creierul nostru va produce mai multa acetilcolina, un neurotransmitator esential care ajuta la imbunatatirea memoriei. Neurotransmitatorii precum acetilcolina sunt substante chimice eliberate de celulele nervoase care transmit mesaje de la alte celule nervoase. O astfel de comunicare intre celulele nervoase este vitala pentru o sanatate buna, nu doar la nivelul creierului, ci pentru intreg organismul. 

De altfel, directorul Centrului de Cercetare al Universitatii din Massachusetts Lowell crede ca va veni o zi in care alimente precum merele, sucul de mere si alte produse din mere vor fi recomandate impreuna cu medicamentele pentru Alzheimer

Rolul acetilcolinei in creier nu este un nou domeniu de cercetare. Studiile medicamentelor pentru Alzheimer incep cu premisa ca o crestere a cantitatii de acetilcolina in creier poate ajuta la incetinirea declinului mental la persoanele cu boala Alzheimer.

Sucul de mere – testarea beneficiilor pentru memorie

Testand aceasta ipoteza, echipa de cercetare a UML a constatat la cobaii care au consumat suc de mere bogat in antioxidanti ca acesta a avut un efect benefic comparabil cu cel al medicamentelor. Astfel, cobaii care au fost hraniti cu suc de mere  au inregistrat o crestere a  productiei de aceticolina si au avut rezultate mult mai bune la testele de labirint.

Rezultatele studiului arata ca prezenta consumului de alimente bogate in antioxidanti, cum ar fi merele si sucul de mere poate ajuta la reducerea problemelor asociate cu pierderi de memorie. 

Daca vrei sa afli mai multe, acest studiu a fost publicat si online la www.j-alz.com.

Citeste si despre Sucul de mere Valea Mare la www.valea-mare.ro

Sursa: ScienceDaily


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>