10Dec

La ce boala esti supus daca bei constant sucuri cu ados de zahar

Postat la 08:32:07 de georgiana in:

suc-carboEfectele negative ale consumului de zahar in exces sunt cunoscute: obezitate, diabet, hipertensiune bolicardiovasulare, etc. Bauturile cu indice glicemic mare sunt transformate in glucoza si elibereaza o cantitate mare de insulina, responsabila pentru aparitia bolilor de piele si al procesului de  imbatranire. Un studiu recent realizat de Scoala de Sanatate Publica a Universitatii din Minnesota (SUA) arata ca bauturile cu adaos de zahar cresc riscul de cancer endometrial (transformarea maligna a celulelor care captusesc uterul).

Bauturile cu adaos de zahar si cancerul

Conform studiului, femeile care consuma cantitati mari de sucuri cu adaos de zahar prezinta un risc de pana la 80% mai mare de a face cancer endometrial. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au analizat cazurile a 23.000 de femei aflate in perioada postmenopauza.

In urma cercetarii, a reiesit ca femeile care au consumat cantitati mari de sucuri cu adaos de zahar si de alte bauturi dulci pe perioade indelungate de timp sunt predispuse la dezvoltarea cancerului endometrial.

Specialistii Universitatii din Minnesota sustin ca doar bauturile cu adaos de zahar cresc riscul declansarii acestui tip de cancer. Bauturile cu zero zahar si alte alimente procesate dulci nu au acelasi efect asupra organismului.

Inca nu se poate spune cu exactitate de ce sucurile cu adaos de zahar cresc riscul de cancer, insa cercetatorii considera ca de vina este si obezitatea.


Obezitatea, un factor de risc

Femeile care consuma foarte multe sucuri cu adaos de zahar sunt predispuse la obezitate, iar greutatea corporala peste limita poate fi un factor de risc in cazul cancerului endometrial.

“Femeile obeze au un nivel mai mare de estrogen si de insulina decat femeile care au o greutate normala. O productie exagerata de estrogen si insulina creste riscul de cancer endometrial”, a declarat Maki Inoue-Choi, autorul studiului si profesor la Scoala de Sanatate Publica a Universitatii Minnesota.


Cancerul endometrial poate fi vindecat

Daca este descoperit intr-o faza timpurie, cancerul endometrial poate fi tratat si vindecat cu succes in peste 90% dintre cazuri.

Sursa articol: http://sanatate.acasa.ro/boli-7/la-ce-boala-grava-esti-supusa-daca-bei-constant-sucuri-cu-adaos-de-zahar-186914.html

 


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>