28Mar

Sucuri indulcite? Un potential factor de risc pentru sanatatea inimii!

Postat la 04:00:40 de ioana in:

sucuri indulciteAnul acesta au fost publicate rezultatele unui studiu realizat in Statele Unite privind influenta consumului de sucuri indulcite asupra sanatatii inimii. Astfel, cercetatorii au constatat ca in special barbatii care au baut zilnic 350 ml de sucuri indulcite, au prezentat un risc cu 20% mai mare de a se imbolnavi de inima, comparativ cu barbatii care au evitat aceste bauturi. De asemenea, s-a constatat ca cei care au consumat sucuri indulcite au avut niveluri semnificativ crescute ale trigliceridelor, ale proteinei C reactiva (CRP) si niveluri mai scazute ale colesterolului bun (HDL). Eu personal nu cred ca ar trebui sa fie o surpriza faptul ca bauturile indulcite (fie ele direct cu zahar, fie cu alti indulcitori artificiali) contribuie la aparitia unor astfel de boli potential letale. Pentru ca este de mult stiut faptul ca acest consum nu creste doar riscul de infarct, ci si riscul de a va imbolnavi de diabet, de accident vascular cerebral, de steatoza hepatica (ficat gras) si de obezitate.

De ce apar aceste riscuri in urma consumului de sucuri indulcite?

Ei bine, studiul a aratat ca excesul de zahar din sange, atunci cand nu este folosit sub forma de energie pentru alimentarea proceselor metabolice, este usor de convertit de catre ficat in trigliceride, fiind imediat depozitat sub forma de grasime, de obicei in jurul taliei (acei colacei de care ne este atat de greu sa scapam…). Totodata, nivelurile ridicate de colesterol rau (LDL) oxidat, se combina cu calciul si cu alte elemente din sange si astfel se formeaza placile aterosclerotice. Pentru evitarea acestor efecte negative, oamenii ar trebui sa elimine din alimentatie sucurile cu indulcitori sau sa reduca consumul acestora, consumandu-le de cel mult doua ori pe luna. Solutia cea mai buna ar fi insa sa consumam sucuri naturale fara zahar, facute direct si doar din fructe si legume.

Sursa: Natural News

Asa cum stiti, sucurile Valea Mare au un gust atat de autentic si de savuros tocmai pentru ca nu au niciun adaos: fara zahar, fara indulcitorifara conservanti si chiar fara apa. In plus, nu sunt facute din concentrat, ci direct din fruct si numai din fruct. Asa intelegem sa sustinem un stil de viata natural si sanatos prin aceste sucuri naturale pe care le facem la Valea Mare si vom ramane intotdeauna fideli conceptului direct din natura! :) Voi ce sucuri consumati?

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>