21Jun

Tort de bezea cu capsuni, sau cum sa ne rasfatam papilele gustative :)

Postat la 04:00:52 de ioana in:

tort de bezea cu capsuni - reteta ElizeiChiar daca este foaaaarte cald afara, pofta de a manca ceva dulce si bun nu dispare niciodata! :) Iar eu una prefer ca in aceasta perioada sa profit cat se poate de mult de delicioasele fructe de sezon! Orice reteta as alege, trebuie neaparat sa contina si muuulte, multe fructe! Acestea fiind spuse, am deosebita placere de a va impartasi in sfarsit o reteta pe care v-am promis-o de ceva timp. De Food Revolution Day am savurat unul dintre cele mai bune deserturi cu fructe pe care l-am mancat vreodata, pregatit cu multa pasiune de Eliza Ungureanutort de bezea cu capsuni! :) Marturisesc ca ascultand-o si notandu-mi reteta totul parea simplu, asa ca dupa ce am mancat doua portii pe nerasuflate mi-am propus sa incerc si eu sa il pregatesc familiei mele cu prima ocazie. Insa cum inca nu a aparut acea ocazie… :) m-am gandit sa incep totusi prin a va impartasi voua reteta:

Ingrediente pentru un tort de bezea cu capsuni super-delicios

  • 8 oua
  • 400 g zahar fin (trebuie sa testam cum iese si cu zahar brut, pentru a fi totul cat mai sanatos)
  • Hartie de copt
  • 500 ml frisca naturala
  • Capsuni (merge la fel de bine cam cu orice fructe de padure)
  • Menta, cateva frunzulite

Si cat de simplu se prepara acest tort de bezea cu capsuni

Pentru inceput, trebuie sa separati albusul oualor de galbenus. Albusele se bat spuma impreuna cu zaharul, care se adauga putin cate putin, in “ploaie” (aproximativ cate 100 g odata).

Cuptorul se incalzeste la 150 de grade si intre timp se iau doua tavi in care se asaza hartia de copt. Cantitatea de spuma de albus se imparte in doua, astfel incat la final sa obtinem 2 blaturi. Acestea se baga la cuptor si se lasa la copt 1 ora si 10 minute. Mare atentie: timp de 50 de minute nu aveti voie sa umblati la cuptor!!! Altfel riscati sa nu mai creasca blaturile

In timpul in care blaturile sunt in cuptor se bate frisca. Odata ce blaturile sunt gata, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca, iar apoi se umplu cu frisca si cu capsuni, se adauga cateva frunze de menta si… gata! Avem o minunatie de tort de bezea! Multumiiiiim Eliza :)

Eu nu mai pot de pofta! Si vad ca si voi :P
Daca incercati aceasta reteta nu uitati sa ne trimiteti si noua poze!

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>