11Mar

Turmericul – beneficiile care te vor determina sa-l consumi mai des

Postat la 09:20:45 de georgiana in:

turmeric2Turmericul este un condiment mai putin cunoscut decat altele, dar care are o lunga istorie in medicina naturista, fiind unul dintre ingredientele remediilor recunoscute pana si de studiile stiintifice. Cateva dintre beneficiile turmericului sunt urmatoarele:

Turmericul este este un anti-inflamator si un antioxidant

Asta inseamna ca poate combate bolile de inima, dar si durerile cauzate de osteoporoza. Ingredientul activ care se gaseste in turmeric si care poarta numele de curcum reduce enzimele care atrag dupa sine inflamatia. De asemnea, fiind un puternic antioxidant, turmericul ajuta la pastrarea sanatatii in general, inlaturand radicalii liberi.

Turmericul reduce durerile in mod natural si mentine tineretea pielii

Un studiu al Universitatii din Arizona a relevat faptul ca turmericul inlatura durerea, in urma unor cercetari ce foloseau ca ingredient pentru obtinerea solutiilor injectabile turmericul. In plus, tumericul actioneaza si in tratarea bolilor de piele,este un antiseptic care actioneaza asupra straturilor cutanate.

Deoarece este un anti-inflamator, turmericul lupta impotriva cancerului, in special impotriva celui la sani, de piele si cel la colon. In orice caz, daca doresti sa folosesti turmericul pe post de tratament, este recomandat sa ceri parerea medicului.


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>