10Oct

Uleiul de avocado, esential in lupta impotriva radicalilor liberi!

Postat la 04:31:58 de ioana in:

uleiul de avocadoOxigenul a fost si este o componenta esentiala in evolutia vietii pe pamant, dar este de asemenea implicat in producerea de radicali liberi care promoveaza distrugerea anormala a celulelor, prolifereaza cancerul si imbatranirea avansata la om. Uleiul de avocado protejeaza  impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.

Uleiul de avocado, beneficii reale pentru sanatate

Multi factori de mediu cum ar fi poluarea, fumul de tigara si radiatiile transforma moleculele de oxigen din mitocondrii in radicali liberi. Natura distructiva a radicalilor liberi este in spatele genezei multor boli cronice, inclusiv hipertensiune arteriala, diabet zaharat, boli cardiovasculare, dementa si cancer. Aceasta cunoastere i-a determinat pe cercetatori sa investigheze proprietatile antioxidante puternice ale fructelor si legumelor in lupta impotriva acestor boli fatale de multe ori.

Multe studii anterioare menite sa investigheze impactul alimentelor pe baza de antioxidanti asupra sanatatii umane au fost dezamagitoare, deoarece cei mai multi fitonutrienti nu sunt in masura sa patrunda in fabricile de energie mitocondriale adapostite in fiecare celula. Radicalii liberi continua sa deterioreze mitocondriile, cauzand oprirea productiei de energie a celulelor, fapt care duce la moartea acestora.

Cercetatorii de la Federatia Societatilor Americane de Biologie Experimentala (FASEB) au publicat rezultatele unui studiu realizat pe uleiul de avocado pentru a stabili absorbtia de catre mitocondrii a uleiului si ulterior distrugerea radicalilor liberi. Uleiul de avocado este foarte rezistent la oxidare si a fost demonstrat ajutorul acestuia in neutralizarea efectelor metabolice ale fierului, o cauza principala de oxidare celulara.

Studiul a concluzionat ca avocado scade concentratia sanguina a colesterolului si a anumitor grasimi care sunt crescute la pacientii cu diabet zaharat si care pot duce la accidente vascular cerebrale sau la atac de cord. Adaugarea unor cantitati mici de avocado in dieta de zi cu zi poate oferi un sprijin excelent antioxidant pentru a proteja mitocondriile de la inceputul declinului si de a proteja organismul impotriva bolilor cronice de imbatranire.

Sursa: naturalnews.com

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!    :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>