11Dec

Valea Mare, poze din primavara, de Ziua Internationala a Muntilor

Postat la 19:12:48 de Valea Mare in:

Valea Mare de Ziua Internationala a MuntilorFoarte putini stiu ca astazi, 11 Decembrie, este Ziua Internationala a Muntilor, asa ca ne-am gandit sa sarbatorim aceasta zi cu cateva poze de asta primavara facute in Valea Mare. :) Ziua Internationala a Muntilor a fost declarata astfel de Natiunile Unite inca din 2003 si a fost initiata ca o celebrare a studentilor, celebrare prin care orele de studiu erau anulate adhoc si studentii se indreptau cu mic cu mare catre munti sau parcuri. O idee cat se poate de pe gustul nostru, corect? ;) Trebuie sa recunoastem acum ca ni s-a intamplat de foarte multe ori sa facem exact acest lucru si sa lasam temele sau chiar cursurile si sa plecam in drumetii pe dealurile si muntii care inconjoara Valea Mare. Si ce zile frumoase au fost acelea! :)

Vezi toate pozele la facebook.com/valeamare!

Anul acesta, Ziua Internationala a Muntilor sarbatoreste in mod special muntii si padurile. Si asta pentru ca pe masura ce poluarea ia o anvergura din ce in ce mai infricosatoare, padurile sanatoase de munte sunt cruciale pentru sanatatea ecologica a Pamantului. Protejeaza izvoarele de munte care ofera apa proaspata pentru mai bine de jumatate din populatia lumii, ofera adapost florei si faunei salbatice si sunt sursa de hrana, lemne si de multe alte produse. Cu toate acestea, padurile sunt puternic amenintate de defrisari necontrolate in intreaga lume, inclusiv in Romania si stim acest lucru foarte bine. Defrisarile sunt foarte vizibile si in zona Valea Mare si e mare pacat ca se intampla asa ceva. Suntem cu totii in cautarea sustenabilitatii, insa acest lucru nu va fi niciodata posibil fara protejarea reala a padurilor din munti!

Nu uitati sa dati LIKE si pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>