17Dec

Care este diferenta dintre vegetarian, vegan si omnivor

Postat la 08:40:20 de georgiana in:

vegetarian..Probabil multora dintre voi li se pare clara diferentierea “vegetarian –omnivor”, dar gasesc dificila deosebirea dintre vegetarian si vegan. Intr-adevar, acestia au multe in comun, se disting printr-o serie de caracteristici. Asadar, haideti sa facem putin lumina si sa vedem care sunt deosebirile dintre cele 3 categorii.

Vegetarian, vegan sau omnivor? Din care categorie faci parte?

Cea mai scurta descriere este aceasta: “Vegetarianul este acea persoana care se abtine de la carne, dar mananca lactate si oua, in timp ce un vegan se abtine de la toate produsele de origine animala. Un omnivor nu se abtine de la nimic”.

Vegan este, de obicei, mai mult decat un regim alimentar, ci un adevarat stil de viata, in stransa legatura cu apartenenta politica, religioasa sau cu alte filosofii de viata. Argumentul pe care il dau acestia in privinta privatiunii de la alimentele pe baza de carne sunt procesul de industrializare, care a distrus adevarata natura a lucrurilor. Adeptii raw vegan promoveaza un regim alimentar vechi de cand lumea, cu seminte in stare pura si alte plate in origine naturala, care nu trebuie gatite in mod obisnuit.

Dincolo de toate aceste miscari, natura umana ne-a invatat ca avem nevoie de multi nutrienti pentru a putea „functiona” in conditii optime. Cea mai facila metoda de a obtine performanta in sport si nu numai, este sa ai o dieta bine pusa la punct, care sa contina atat fibre, cat si  fructe sau legume, carne slaba, etc., asadar atat proteine de origine animala, cat si proteine de origine vegetala.

Indiferent de stilul pe care il alegi, incearca sa ai o alimentatie echilibrata si nu uita nici de activitatea fizica :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>